Chip Chaps historie

For 5. gang mødtes DHC-1 entusiasterne for at træne kunsten at flyve i formation og for at hygge sig. Forholdene i Skive er ideelle. Dejligt klubhus med køkken, opholdsstue og soverum. Ingen naboer, der klager over gentagne starter og landinger og et enkelt low-pass af og til. Skulle man finde noget at brokke sig over, må det være at benzintanken løb tør. Men vi fik også fløjet en del, og Chipmunken er tørstig, når man som wing-man ligger og fedter op og ned med gashåndtaget. Heldigvis havde de benzin i Viborg – kun 15 min. væk. Yrsa – bistået af gode hjælpere – havde sørget for gode forsyninger til de stakkels piloter, som udmattede og dehydrerede vendte tilbage efter anstrengende og farefulde timer i det tynde element. Der var trøst at finde ’på bunden af sagosuppen’ – og der var rigeligt af den. Viggo stod bi med gode råd, så håndteringen af vores ældre klenodier var fin og nænsom. Alf og Bianca optog fortræffelige billeder, så der er dokumentation for piloternes gode udvikling.

Allerede fredag ankom Ole Nør, Jørgen, Jens Peter, Allan, Kim, John og jeg selv, så vi var 5 Chips samlet. Alle var opsat på at komme ud og komme i gang med træningen. Under Oles gode ledelse fik vi fløjet 2 pas og banket den værste forårsrust af. Vejret var perfekt til formationsflyvning – højt til loftet og god sigtbarhed. Alf underholdt om aftenen med en ren nostalgisamling af gode lysbilleder af smukke ældre fly. Om lørdagen fik vi trænet formationstake-off, VIC, LINE ATERN, TRAIL, FINGER LEFT og RIGHT og ECHELON. Det er svært at følge med som ’ydermand’ i en echelon , og hvis man ligger inderst i svinget, skal man være opmærksom på ikke at komme under fartgrænsen. Pga. fuel-mangel i Skive fik vi hilst flere gange på flinke folk i Viborg og mærket territoriet af ved 2 overflyvninger i Karup.

Det er en fornøjelse at mødes med de andre gale og få lov til at dyrke sine flyveinteresser i smukke omgivelser, at blive vartet op og hygge sig i godt selskab.

Det var ikk’ så ringe.

Tak til alle som bidrog!

Kontakt os